VOORDELEN VAN EEN INFRAROOD CABINE.

Wat zijn de voordelen van een infrarood cabine?
Veel mensen weten niet precies wat de voordelen van een infrarood cabine zijn in dit artikel worden deze uitgebreid besproken.Een infraroodcabine heeft een aantal praktische voordelen ten opzichte van een traditionele sauna. Maar bovenal zijn de therapeutische werking en de positieve effecten op de gezondheid onmiskenbare voordelen. Infraroodwarmte kan heel verlichtend werken bij spier- en gewrichtspijnen. Hieronder geven wij nadere uitleg over de verschillende voordelen van de infraroodsauna. Achtereenvolgens komen de volgende aspecten aan bod. - Pijnverlichting bij spier- en gewrichtsproblematiek of reumatische klachten! - Goede ontgifting in de infraroodsauna. - Vermindering van huidproblemen, bijv. bij psoriasis, eczeem of acné (jeugdpuistjes) - Snelle opwarmtijd. - Lage gebruikskosten.

ALLES WAT U MOET WETEN OVER DE INFRAROOD SAUNA

Uitgebreid artikel over alles wat te maken heeft met de infrarood sauna. Zo komt aanbod hoe je de infrarood sauna moet gebruiken, wat de beste temperatuur is, hoe vaak je hem mag gebruiken per week. Maar ook komt aan bod welke verschillende infrarood stralers er zijn. Daarnaast wordt ingegaan over de verschillende wetenschappelijke studies die naar dit onderwerp zijn verricht. Daarnaast komen er nog vele andere aspecten van de infrarood sauna aan bod..HOE GEBRUIK IK EEN INFRAROOD CABINE?

Veel mensen vragen zich na de aankoop van een infrarood cabine
vaak af hoe ze deze eigenlijk precies moeten gebruiken. In dit artikel vindt
de uitleg.

GEZONDHEID EN DE INFRAROOD SAUNA.

De zon is de belangrijkste energiebron op aarde. Tijdens een warme zomerdag ervaren we de weldaad van de zonnestralen op onze huid. Een infraroodcabine van infraplus werkt op eenzelfde manier als de zon: u krijgt volop positieve energie! Dit kan positief zijn voor de gezondheid. De infraroodstralers van een infraroodcabine verwarmen u van binnenuit en hebben daardoor een betere dieptewerking dan een traditionele sauna. Klinische studies tonen aan dat infraroodwarmte verlichtend werkt bij spier- en gewrichtspijnen.

VERBETEREN VAN HET IMMUUNSYSTEEM MET DE INFRAROOD SAUNA, KAN DAT?

De Griekse arts en wijsheer Parmenides zei het al 2500 jaar geleden: “Geef mij het vermogen om koorts op te wekken en ik genees alle ziekten”. Een stelling die wat vreemd in de oren klinkt, maar die een grote waarheid bevat. Al in de Griekse geneeskunde en bij de Romeinen werd warmte gebruikt om ziekten te genezen. Meer dan 2 millennia later wordt deze techniek nog steeds toegepast, bijvoorbeeld door gebruik van de infraroodcabine.

HUIDPROBLEMEN EN DE INFRAROOD SAUNA.

Naar een welnesscentrum of sauna gaan kan zeer duur zijn. Daarbij wil niet iedereen met psoriaris, acne, eczeem of andere huidproblemen gezien worden in de publieke sauna of infraroodcabine. Daarom kan een infraroodcabine bij u thuis een goed alternatief zijn voor behandeling van huidproblemen. U kunt de cabine dan volledig privé gebruiken. Daarnaast is het ook gemakkelijker om hem vaker te gebruiken als men zelf een infrarood sauna thuis heeft.

HART PROBLEMEN EN DE INFRAROOD SAUNA?

Klinische gegevens onthullen verbazingwekkende voordelen voor patiënten met chronische hartfalen. Chronische hartfalen zijn de oorzaak van vele ziekenhuisopnames. Uit onderzoek blijkt dat men met een aantal aanpassingen van hun levensstijl, waaronder regelmatig gebruik maken van therapeutische-infraroodsessies, dit aantal aanzienlijk verminderd zou kunnen worden. Voor mensen met die te maken hebben met dergelijke aandoeningen, is infrarood saunatherapie de uitkomst om op een ontspannende manier bij te dragen aan de kwaliteit van uw eigen leven..

GEBRUIKERSINSTRUCTIES INFRAROODCABINE / IR-SAUNA

Het is aan te raden om voor gebruik van de infraroodcabine een glas water te drinken. De opwarmtijd van de infraroodcabine is zeer kort, binnen enkele minuten kunt u er al gebruik van maken. Dit in tegenstelling tot de traditionele sauna, hierbij is de opwarmtijd meestal 40 tot 50 minuten.

MIGRAINE: ZIJN ER ALTERNATIEVE BEHANDEL METHODE? HIER VINDT U ER TWEE…

In dit artikel behandelen twee alternatieve behandelmethode voor het verlichten van migraine klachten. Migraine is een veel voorkomende vorm van ernstige hoofdpijn. Het heeft een sterk negatieve invloed heeft op het leven van mensen die er aan lijden. Iedere dag hebben zo’n 70.000 Nederlanders een migraineaanval en de meeste kunnen dan niet naar behoren functioneren. Bij vrouwen komt het drie keer zoveel voor dan bij mannen. Als je migraine hebt, moet je ermee naar de huisarts. Een migraineaanval is erg pijnlijk en komt altijd ongelegen. Als de aanvallen regelmatig voorkomen heeft dat invloed op de werkprestaties en leidt dat ook tot problemen met het onderhouden van sociale contacten. Ook sportbeoefening komt er soms door in het gedrang.

WELKE INFRAROOD STRALERS ZIJN HET BESTE VOOR IN DE INFRAROODCABINE?

Een van de meeste gestelde vragen bij de aanschaf van een infraroodcabine / infrarood sauna is welke infrarood stralers zijn het beste? In dit artikel proberen we deze moeilijke vraag te beantwoorden. De laatste jaren zijn er Nederland en België ook belangrijke verschuivingen plaats gevonden in het voordeel van de lange stralers (IR-C).

KAN EEN INFRAROOD SAUNA HELPEN BIJ EEN BETERE NACHTRUST?

Je lichaamstemperatuur speelt een belangrijke rol bij het regelen van de slaap. Gedurende de dag stijgt en daalt je lichaamstemperatuur met ongeveer 1 graad: rond 4 uur 's ochtends is je temperatuur het laagst, rond 6 uur 's avonds het hoogst. Om te kunnen slapen moet je lichaamstemperatuur dus gaan dalen. Een heet bad, ongeveer 2 uur voor het slapen gaan, doet je lichaamstemperatuur eerst stijgen. Maar ga je dan naar bed, dan daalt je temperatuur en kun je beter slapen.

KAN INFRAROOD SAUNA KAN HELPEN BIJ ACNE / JEUGDPUISTJES ?

Acne / jeugdpuistjes en andere huiddoorbraken kunnen om verschillende redenen voorkomen. Genetische redenen zijn het moeilijkst te behandelen en het moeilijkst te voorkomen. Sommige afvalstoffen vinden echter hun weg naar onze huid. Deze stoffen kunnen vaak acne veroorzaken. Ook een bacterie kan aan de grondslag liggen van acne. Acne is een ontsteking van de talgkliertjes in de huid. Hierdoor ontstaan mee-eters, puistjes of pukkels. Talgkliertjes zitten overal in je huid, behalve in je handpalmen en voetzolen. Acne is één van de meest voorkomende aandoeningen bij de mens. Regelmatig gebruik van een infrarood sauna is een natuurlijke behandeling tegen jeugdpuistjes acne. In dit artikel vindt u meer informatie over hoe het regelmatig gebruik van een infrarood sauna jeugdpuistjes kan verminderden op een natuurlijke manier.

INFRAROOD SAUNA KOPEN, ENKELE PRAKTISCHE ZAKEN?

Een infrarood sauna koopt u niet iedere dag. Dus waar moet u op letten bij de aanschaf? De infraroodstralers zijn de motor van de cabine en dus een zeer belangrijk onderdeel. Daarnaast is de keuze van het houtsoort en model een belangrijke factor bij de aanschaf van een infrarood sauna. Een andere belangrijke vraag is: Bij welke leverancier koop ik de infrarood sauna?

Service en garantie bij aanschaf infrarood sauna zeer belangrijk!

De prijsverschillen tussen de verschillende infraroodcabines zijn enorm. Maar waarom is dat eigenlijk zo? Dit is een vraag die wij vaak tegenkomen op het internet. Veel mensen starten hun zoektocht naar een infraroodcabine nadat ze een foldertje van bijvoorbeeld de bouwmarkt hebben ontvangen, “Actie Infraroodcabine, nu € 595,-”.

Waar op te letten bij aanschaf infrarood sauna?

Een infrarood sauna koopt u niet iedere dag. Dus waar moet u op letten? Een aantal zaken zijn zeer belangrijk bij de aanschaf van een infrarood sauna. De infrarood stralers zijn de motor van de cabine een zeer belangrijk onderdeel. Maar ook de houtsoort en model keuze spelen een belangrijke rol bij de aanschaf.

HOE ONDERHOUD JE EEN INFRAROODCABINE?

Wij adviseren vóór het gebruik van de infraroodcabine een handdoek op de grond en een op de zitbank te leggen. De handdoek na gebruik direct verwijderen uit de infraroodcabine. Daarnaast is het raadzaam om de deur na gebruik open te laten staan, zodat de cabine goed kan luchten.

COMBINATIE SAUNA'S STEEDS POPULAIRDER!

Tegenwoordig worden infraroodcabines gecombineerd met Finse traditionele sauna steeds populairder. Vandaar dat we er bij SuperSauna in dit artikel meer aandacht aan willen schenken.

GOEDKOPER ALTERNATIEF HEALTH MATE MET LAGERE PRIJS?

Op de Belgische markt voor infraroodcabines is Health Mate een zeer bekende naam. Een uitgebreid verdelers netwerk, promotie op TV en beurzen hebben hier mede aan bijgedragen. Health mate is een Amerikaans bedrijf uit Californië met een fabriek in China, daarnaast heeft het in verschillende landen exclusieve importeurs. De infraroodcabines zijn prijzig, een veel gestelde vraag is dan ook: Is er een goedkoper alternatief met dezelfde prestaties?

WAAROM RED CEDAR BETER IS IN EEN INFRAROODCABINE!

Omdat Red cedar van nature een schimmel- en bacteriedodende olie bevat, hoeft u na de sessie de infraroodcabine alleen schoon te maken met een vochtige doek. Een ander product is niet nodig. Red Cedar hout heeft een kenmerkende geur. Welke vaak geassocieerd wordt met de sauna of infraroodcabine. Deze geur komt na iedere sauna sessie terug, waardoor u er nog jaren plezier van zal hebben.

SAUNA INFRAROOD STEEDS POPULAIRDER!

De sauna infrarood is de laatste jaren flink in opkomst en overstijgt zelfs de verkoop van de normale traditionele sauna. Volgens SuperSauna is dat de oorzaak omdat een sauna infrarood zeer verlichtend werkt bij spier- en gewrichtspijnen zoals bij reuma, artrose en fibromyalgie.

DE CERTIFICATEN VAN SUPERSAUNA.

Welke certificaten hebben de infraroodcabines van SuperSauna?
SuperSauna hecht waarde aan eerlijke handel, het milieu en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Daarom zijn alle infrarood sauna’s Chain-ofCustody (COC) gecertificeerd. .

HOE MONTEER IK EEN INFRAROOD CABINE?

De meeste infrarood cabine's zijn zeer gemakkelijk door u zelf
te installeren. In dit artikel vindt u foto's en video's hoe u een
infrarood cabine / infrarood sauna van SuperSauna moet monteren.
De meeste klanten kiezen om de ir-cabine zelf te monteren,
maar SuperSauna zowel in Nederland en België ook een montage
service.

WERKING VAN EEN INFRAROODCABINE

De intense dieptewerking van de Infraheat stralers stimuleert o.a. de stofwisseling en zorgt voor een intensieve doorbloeding van huid, spieren en organen. Zuurstof en bouwstoffen worden beter door de spieren opgenomen. Toxische afvalstoffen zoals zware metalen, nicotine, lood, cholesterol en vet worden sneller uit het lichaam verwijderd. Het gevolg is een grondige reiniging van huid welke zachter, gladder en strakker wordt, een betere doorbloeding van spieren, organen en lichaam, soepelere spieren, een zachte gezonde huid en een algemeen gevoel van behaaglijkheid en welzijn.

SCHOONMAKEN EN ONDERHOUD INFRAROOD
cabine?

Een infrarood cabine vergt weinig onderhoud, het enige dat u moet
doen is hem goed schoon houden. Als u hem af en toe opschuurt met
fijn schuurpapier is de cabine weer als nieuw.

KAN EEN INFRAROOD SAUNA HELPEN BIJ DE ZIEKTE VAN LYME?

De ziekte van Lyme is een bacteriële infectie die door teken wordt overgedragen die besmet zijn met de Borrelia-bacterie. De ziekte kan een waaier aan symptomen veroorzaken, waaronder spier- en gewrichtspijn, duizeligheid, hoofdpijn, spierzwakte en zelfs depressies. In vele gevallen zijn antibiotica niet volledig effectief. Hierdoor gaan heel wat patiënten op zoek naar alternatieve wijzen om de pijn te verzachten, zoals de infrarood sauna / ir-cabine. De warmte van de infrarood cabine heeft een milderende werking op gewrichten en spieren, waardoor het een aanvulling kan zijn op traditionele behandelingen.

NIEUWE SAUNA INFRAROOD CABINE MODELLEN!

SuperSauna introduceerd een nieuwe lijn sauna infrarood cabines
in verschillende uitvoeringen zowel 1-persoons, 2-persoons als 3-persoons.