Kan een infraroodcabine helpen bij huidproblemen?

Naar een welnesscentrum of sauna gaan kan zeer duur zijn. Daarbij wil niet iedereen met psoriaris of andere huidproblemen gezien worden in de sauna of infraroodcabine. Daarom kan een infraroodcabine bij u thuis een goed alternatief zijn. U kunt de cabine dan volledig privé gebruiken. Daarnaast is het ook gemakkelijker om hem vaker te gebruiken als men zelf een infrarood sauna thuis heeft. U hoeft de cabine slechts 5 tot 10 minuten voor te verwarmen voordat u er in gaat. Dan zal de infrarood sauna al een aangename temperatuur van ongeveer 35 graden bereikt hebben. Doordat de cabine snel opwarmt, kunt u ook gebruik maken van de infraroodcabine als u niet veel tijd heeft. Tijdens de sessie gaat de temperatuur stijgen tot maximaal 65 graden. De prijzen van infrarood sauna’s zijn de laatste jaren flink gedaald waardoor ze heel betaalbaar zijn geworden. Zo heeft u bij SuperSauna al een cabine vanaf €895,-. Ze zijn ook een stuk compacter dan de traditionele sauna, waardoor ze zeer makkelijk te plaatsen zijn.

De infraroodgolven zorgen ervoor dat er tot 7 keer meer afvalstoffen uit het lichaam verwijderd worden dan bij een gewone Finse sauna. Reden hiervoor is dat de golven dieper in het lichaam gaan, en zo grondiger het lichaam kunnen reinigen. Dit is een belangrijke oorzaak waarom er met een infrarood sauna betere resultaten worden geboekt dan met een traditionele sauna.

Kunnen de infrarood stralers in een infrarood sauna helpen bij Psoriaris?

Psoriaris is een huidaandoening die bij ongeveer 2% van de wereldbevolking voorkomt. Het komt meestal voor wanneer het immuunsysteem overprikkeld wordt. Dit zorgt voor ontstekingen en afschilferen van de huid. Het gaat ook vaak gepaard met spier- en gewrichtspijnen. Hoewel de symptomen vooral merkbaar zijn op de huid, is het primair een auto-immuunziekte, waarbij de huid van de patiënt zich veel sneller vernieuwt dan bij niet-patiënten. Doordat in een infrarood cabine (ook wel infrarood sauna genaamd) de afvalstoffen grondig uit het lichaam gezuiverd worden (via zweet), worden ook de symptomen van psoriaris verzacht. Door inwerking van infrarood worden de dode huidcellen verwijderd, waardoor de huid minder gaat schilferen. De infrarood straler dringen diep door in de huid en zorgen voor een aangename goede dieptewerking.

Eczeem behandelen met een infrarood cabine

Eczeem is de verzamelnaam voor verschillende huidaandoeningen, die allemaal gekenmerkt worden door een ontsteking van de huid. Hoewel de oorzaak, de ernst en de symptomen verschillend kunnen zijn, hebben alle vormen van eczeem ook enkele gemeenschappelijke kenmerken. De meest opvallende zijn jeuk en een rode huid (https://www.cm.be/ziekte-en-behandeling/klachten-en-ziekten/eczeem/index.jsp). Door in een infraroodcabine te zitten, ga je zweten waardoor de poriën grondig gereinigd worden. Hierdoor worden de afvalstoffen uit het lichaam gehaald, waardoor de huid er gezonder gaat uitzien. Niet alleen reinigen de poriën, maar zal ook het immuunsysteem versterkt worden. Dit is een belangrijk gegeven bij ontstekingen, die een grote oorzaak hebben bij huidproblemen. De meeste mensen staan dan ook versteld van het resultaat wat wordt bereikt door het gebruik van een infrarood sauna. De infrarood therapie verhoogt de bloedcirculatie door diep in het lichaam te dringen. Als de bloedcirculatie wordt verhoogt, dan kunnen ook meer voedingstoffen door het lichaam vervoerd worden. De huid heeft zeker die goede doorstroming nodig en zal er gezonder en jonger door gaan uitzien.

Acné problemen en de behandeling in een infrarood sauna

Heel wat van de jongvolwassen bevolking krijgt te maken met acné (ook wel jeugdpuistjes genoemd). Het is geen gevaarlijke aandoening, maar kan zeker heel wat ongemakken met zich meebrengen. Vooral acné in het gezicht kan zeer onaangenaam zijn. Met gebruik van een infraroodcabine kunnen de symptomen een heel stuk verbeteren. Door flink te zweten zullen onzuiverheden uit het lichaam verwijderd worden. Acné is een huidaandoening waarbij de talgklieren ontstoken zijn. Infrarood activeert de stofwisseling waardoor de opbouw van nieuwe cellen wordt bevorderd. Het zorgt ervoor dat de huid zich sneller herstelt. Acné verergert vaak in stressvolle periodes. Dit komt omdat bij stress androgenen (mannelijke geslachtshormonen) vrijkomen. Het zijn die androgenen die de talgproductie in het lichaam verhogen. Een infraroodsauna heeft een ontspannende werking, waardoor de productie van deze hormonen vermindert en zo ook de talgproductie geremd wordt. De infraroodbehandeling in een infrarood sauna mag in combinatie met acné medicatie gebruikt worden. Het beter om geen gezichtscrème te gebruiken voor de infraroodsessie, omdat het merendeel van de crème zal worden weggespoeld worden door transpiratie. De droge infrarood warmte dringt diep de huid in zal binnen een aantal weken al zorgen voor een mooiere huid.

Het verminderen van cellulitis met een infrarood sauna

Infrarood warmte kan helpen bij de afbraak van cellulitis. Cellulitis bestaat voornamelijk uit vet en water. Een infrarood sauna kan cellulitis verminderen omdat de warmte penetratie van infrarood sauna’s dieper gaat dan die van traditionele sauna's en tot tien keer het niveau van warmte in het weefsels afgeeft. Hierdoor is een infrarood sauna significant effectiever bij het verminderen van cellulitis dan een traditionele sauna.

Een infrarood sauna kan een positieve invloed hebben op verschillende huidproblemen

We kunnen dus stellen dat infrarood een positief effect heeft op verschillende huidziekten, en dat er geen enkele bijwerking aan verbonden is. Gebruikers van infraroodcabines merken dagelijks wat voor positieve effecten dit heeft op hun huid, lichaam en gezondheid in het algemeen.

Gun jezelf een SuperSauna

Met onze kennisgids proberen we u een stap verder te helpen bij de aankoop en beschrijven we waar u op moet letten bij de aankoop van een infrarood sauna.

Download de gratis kennisgids

Bezoek een showroom

SuperSauna is marktleider in Nederland en België met de hoogste klanttevredenheid in de branche. Bezoek een van onze 6 vestigingen in de Benelux.

Bekijk alle showrooms

Kennisbank met informatie over infraroodcabines en sauna'sKennisbank met informatie over infraroodcabines en sauna's