Kan een infrarood sauna helpen bij artritis?

Voor degenen die leven met artritis, is een blijvende verlichting van pijn een droom welke ze op een dag hopen te bereiken. Aangezien veel (pijnstillende) medicijnen een grote belasting van de lever en nieren op na kunnen houden, wordt door veel mensen gezocht naar een alternatieve methode om pijn te kunnen verlichten.

Gelukkig, kan warmtetherapie door middel van een infraroodcabine / infrarood sauna voor tijdelijke verlichting van de pijn en een grotere mobiliteit helpen. Naast de pijn verlichtende werking kan de infraroodcabine ook helpen met het ontgiften van het lichaam. Dit is zeker van belang als de gebruiker van de ir-cabine veel medicijnen gebruikt.

Voor alle duidelijkheid, een infrarood sauna zal artritis niet genezen. Maar kan wel voor gunstige effecten op spier- en gewrichtenpijnen zorgen voor een betere mobiliteit.

Door zowel een vermindering van de pijn en de toegenomen mobiliteit, kan een persoon meer geneigd zijn tot een actieve levensstijl en betere kwaliteit van leven. Hierdoor kan de infraroodcabine (indirect) ook de mentale stemming positief kunnen beïnvloeden.

Wat wetenschappers zeggen over infraroodcabine en artritis

Onderzoeken door Japanse wetenschapper dr. H. Isomäki stammen al uit 1988. Dr. H. Isomäki kan tot de conclusie dat infrarood warmte kan helpen bij tijdelijke verlichting van de pijn en betere mobiliteit. In latere (2008) studie door reumatoloog Dr. Rasker en F.G.J. Oosterveld kan men tot soortgelijke conclusie:

‘A pilot study showing good tolerance, short-term improvements of pain and stiffness, and a trend towards long-term beneficial effects.’

Bij de studie van dr. H. Isomäki werd bij sommige proefpersonen ook een trend waargenomen naar middel en lange termijn positieve effecten. In de studie werd de pijn toegeschreven aan een tijdelijke toename in de afgifte van noradrenaline, adrenaline en groeihormonen (anti-inflammatoire), en een toegenomen belasting van het lichaam die endorfine releases. Van de onderzochte werd bij meer dan 50% van de deelnemers een tijdelijke verlichting van pijn waargenomen en een betere mobiliteit.

Een ander onderzoek uitgevoerd door onderzoeker Dr. Masao Nakamura verbonden aan P & O Medical Clinic in Japan toonde aan, dat personen welke behandeld werden met infrarood verminderd stijf waren en aantoonbaar minder pijn voelde.

De infrarood straling van de infraroodcabine kan diep doordringen in het lichaam. Dit maakt infrarood behandeling een zeer goede therapie voor mensen die lijden aan artritis. Aangezien het lichaam reageert op de warmte door het verhogen van de versnelde stofwisseling en betere doorbloeding. Het behandelen van het hele lichaam met infrarood stralen is ook een goede training voor het lichaam. Met namen voor mensen met artritis welke vaak minder gemakkelijk een workout of sport kunnen beoefenen.

Een gebruiker van een infrarood sauna aan het woord: "Ik ben nu 84 jaar oud en heb iedere ochtend een infraroodcabine sessie genomen. Ik gebruik het om mijn stijve gewrichten los te maken vóór het starten van mijn dag. Infrarood sauna's zijn een drastische verbetering van mijn kwaliteit van leven en hebben me toegestaan om actief te blijven en veel meer te doen dan zonder mijn dagelijkse infrarood sauna sessie. "

Gebruik van infraroodcabine bij artritis

Als u last heeft van artritis, overleg dan eerst met uw arts over het nemen van een infraroodcabine. De infrarood sauna in combinatie met een dieet, lichaamsbeweging en medicatie, kan helpen een meer actieve, pijnvrije levensstijl waarin je ochtends fris wakker wordt. Bij behandeling van artritis met infraroodstraling adviseren wij om de infraroodsauna ’s morgens te nemen . Het is belangrijk om de infrarood sessies geleidelijk op te bouwen:

  • Eerste week: ongeveer 2 - 3 keer per week
  • Tweede week: ongeveer 3 -4 keer per week
  • Na tweede week: Mag men er dagelijks gebruik van maken.

Geadviseerd wordt om een sessie te volgen van 30 minuten. Daarnaast is het raadzaam om een therapeutische infraroodcabine te gebruiken welke is uitgevoerd met infrarood stralers in de achterwand en infrarood plaat/carbon stralers aan de zijkant. Eventueel kan de infraroodcabine worden uitgevoerd met korte golf infrarood in de vorm van een full spectrum straler voor een extra intense dieptewerking. Voordat men in de cabine gaat zitten is het raadzaam om deze voor ongeveer 5 minuten te laten voorverwarmen.

Over SuperSauna, specialist in therapeutische infrarood sauna's

SuperSauna is al jaren gespecialiseerd in de verkoop van infrarood sauna’s en infraroodcabines met een therapeutische werking. Veel van klanten lijden aan een vorm van reumatoïde artritis (RA) en ervaren de pijn verlichtend werking van de infrarood warmte van onze infrarood sauna´s. Daarnaast zijn wij een van de weinige infrarood sauna leverancier welke drie verschillende soorten infrarood stralers kunnen combineren in één infraroodcabine. Ieder mens is anders en hierdoor kunnen wij de infraroodcabine aanpassen naar u wensen. U bent van harte welkom in een van onze winkels in Nederland of België.

Gun jezelf een SuperSauna

Met onze kennisgids proberen we u een stap verder te helpen bij de aankoop en beschrijven we waar u op moet letten bij de aankoop van een infrarood sauna.

Download de gratis kennisgids

Bezoek een showroom

SuperSauna is marktleider in Nederland en België met de hoogste klanttevredenheid in de branche. Bezoek een van onze 6 vestigingen in de Benelux.

Bekijk alle showrooms

Kennisbank met informatie over infraroodcabines en sauna'sKennisbank met informatie over infraroodcabines en sauna's