Waarom is Canadees Red Cedar hout zo geschikt voor het vervaardigen van een infraroodcabine?

Red Cedar is een houtsoort welke alleen in Noord Amerika voorkomt. De beste kwaliteit voor de vervaardiging van infraroodcabines komt uit de Verenigde Staten en Canada. Hoewel Red Cedar ook voorkomt in Mexico, is deze soort van lagere kwaliteit omdat de temperatuur doorgaans te hoog is.

Waarom is Red Cedar zo geschikt voor gebruik in de infraroodcabine?

Zoals u waarschijnlijk weet, mag een sauna en infraroodcabine aan de binnenkant niet behandeld worden. Deze moet immers goed kunnen ademen. Indien een infraroodcabine in een vochtige ruimte staat zoals een badkamer, kelder of tuinhuisje kan dit voor problemen zorgen. Het vocht kan de binnenkant van de infraroodcabine aantasten. Dit kan voorkomen bij houtsoorten zoals Hemlock, White Ceder, sparen en vuren hout. Red Cedar hout heeft hier geen last van, sterk nog! Red Cedar hout kan buitenshuis onbehandeld gebruikt worden, zonder dat er problemen optreden.

Aangetaste binnenkant van een infraroodcabine in vochtige ruimte

Zijn ook andere voordelen voor Red Cedar hout. Van een infraroodcabine maakt u doorgaan gebruik zonder dat u kleding aan heeft. Hierdoor heeft de infraroodcabine de beste dieptewerking. Geadviseerd word om een handdoek op de grond en een handdoek op de bank te leggen. Klik hier voor meer informatie over onderhoud en schoonmaken van een infraroodcabine. Toch komt bijvoorbeeld de ruggesteun en bodem vaak in contact met het lichaam en kan transpiratie vocht in de infraroodcabine trekken. Omdat Red cedar van nature een schimmel- en bacteriedodende olie bevat, hoeft u na de sessie de infraroodcabine alleen schoon te maken met een vochtige doek. Een ander product is niet nodig.

Een kenmerkende sauna geur

Red Cedar hout heeft een kenmerkende geur. Welke vaak geassocieerd wordt met de sauna of infraroodcabine. Deze geur komt na iedere sauna sessie terug, waardoor u er nog jaren plezier van zal hebben. Andere houtsoorten kunnen bij intensief gebruik van de infraroodcabine uiteindelijk naar transpiratie lucht gaan reuken. Deze kunt u alleen weg krijgen door gebruik te maken van sauna aroma’s (klik hier).

Red cedar hout werkt als een spiegel voor de infrarood

Red Cedar hout weerkaatst het infrarood beter als andere houtsoorten, waardoor de infrarood verdeling in de ir-cabine beter is. Ook heeft deze houtsoort een goede isolerende werking, waardoor de ir-cabine sneller opwarmt.

Gun jezelf een SuperSauna

Met onze kennisgids proberen we u een stap verder te helpen bij de aankoop en beschrijven we waar u op moet letten bij de aankoop van een infrarood sauna.

Download de gratis kennisgids

Bezoek een showroom

SuperSauna is marktleider in Nederland en België met de hoogste klanttevredenheid in de branche. Bezoek een van onze 6 vestigingen in de Benelux.

Bekijk alle showrooms

Kennisbank met informatie over infraroodcabines en sauna'sKennisbank met informatie over infraroodcabines en sauna's