Infrarood sauna: Wat is de ideale temperatuur? 

Een veel gestelde vraag van gebruikers en klanten in onze showroom is: Wat is eigenlijk de ideale temperatuur in een infrarood sauna / ir-cabine? Voordat deze vraag beantwoord kan worden, is het belangrijk om iets over de werking van een infrarood sauna uit te leggen.

Warmte overdracht via infrarood stralingswarmte

Bij een infraroodcabine gaat de warmte overdracht niet via de hete lucht, maar via infrarood stralen. Hierdoor is het mogelijk om de infrarood sauna op verschillende manieren te gebruiken. Lekker intense hitte tijdens de sessie of juist een milde warmte doordat men de deur van de ir-cabine gewoon open laat staan. Beide manieren zijn namelijk mogelijk tijdens de infrarood sessie.

Temperatuur infraroodcabine voor mensen die hitte heerlijk vinden

Indien u ook regelmatig de normale traditionele sauna bezoektt en deze hoge temperaturen lekker vindt (vaak tot wel 100 graden in een tradionele sauna). Dan adviseren wij om de infrarood sauna tot ongeveer 10 minuten voor te laten verwarmen alvorens u erin plaats neemt. Hierdoor zal de aanvangstemperatuur voor de meeste ir-cabines ongeveer 40 graden zijn en zal de eind temperatuur ongeveer 65 graden bedragen. Naast een heerlijk therapeutische werking zult u dan ook flink wat calorieën verbranden en toxische stoffen kwijtraken.

Temperatuur infrarood sauna voor mensen die hoge temperaturen niet goed kunnen verdragen

Ook krijgen we vaak de vraag of mensen die niet goed tegen de hoge temperaturen van de traditionele sauna kunnen een infrarood sauna kunnen gebruiken. Voor deze groep mensen is de gebruikstemperatuur van de infrarood sauna ideaal! Doordat de stralingswarmte van de infrarood stralen een goede directe therapeutische werking heeft zonder dat de temperatuur in de infrarood sauna hoeft te stijgen, kunt u de deur van de sauna open laten staan. Hierdoor zal bij gebruik de temperatuur in de infrarood cabine maar minimaal stijgen. Toch ervaart men direct de warmte van de infrarood stralers. Waardoor de cabine verlichtend kan worden voor spier- en gewrichtspijnen zoals bij reuma of artrose. Persoonlijk zou ik de temperatuur in de cabine instellen tussen te 60 en 65 graden. Hierdoor zullen de stralers gewoon 100% hun werk doen. Maar doordat u de deur in de cabine open heeft staan zal de omgevingstemperatuur van de infrarood sauna niet erg heet worden (ongeveer 40 graden). Daarnaast hoeft u de infraroodcabine slechts enkele mintuten op te warmen.

Gun jezelf een SuperSauna

Met onze kennisgids proberen we u een stap verder te helpen bij de aankoop en beschrijven we waar u op moet letten bij de aankoop van een infrarood sauna.

Download de gratis kennisgids

Bezoek een showroom

SuperSauna is marktleider in Nederland en België met de hoogste klanttevredenheid in de branche. Bezoek een van onze 6 vestigingen in de Benelux.

Bekijk alle showrooms

Kennisbank met informatie over infraroodcabines en sauna'sKennisbank met informatie over infraroodcabines en sauna's