Kan een infrarood sauna helpen bij een betere gezondheid?

De zon is de belangrijkste energiebron op aarde. Tijdens een warme zomerdag ervaren we de weldaad van de zonnestralen op onze huid. Een infraroodcabine van infraplus werkt op eenzelfde manier als de zon: u krijgt volop positieve energie! Dit kan positief zijn voor de gezondheid. De infraroodstralers van een infraroodcabine verwarmen u van binnenuit en hebben daardoor een betere dieptewerking dan een traditionele sauna. Klinische studies tonen aan dat infraroodwarmte verlichtend werkt bij spier- en gewrichtspijnen. Maar doordat u in een infraroodcabine ook flink transpireert, reinigt u uw lichaam en verbetert u uw weerstand. Wist u dat u in een infrarood sauna tot 7 keer méér gifstoffen kwijtraakt?

Een infrarood sauna kan uitkomst bieden bij Fibromyalgie

Bij de introductie van de infrarood sauna waren de meeste wetenschappers, reumatologen en therapeuten erg terughoudend over het gebruik van de infrarood sauna. Nu meer dan 30 jaar later zijn steeds meer wetenschappers en therapeuten erg positief over de werking van een infrarood sauna bij mensen die lijden aan fibromyalgie.

Artritis en infrarood sauna: helpt het echt?

Voor diegenen die leven met artritis, is een blijvende verlichting van pijn een droom waarvan ze hopen dat die op een dag werkelijkheid zal worden. Aangezien veel (pijnstillende) medicijnen een grote belasting van de lever en nieren veroorzaken, wordt door veel mensen gezocht naar een alternatieve methode om pijn te kunnen verlichten. Gelukkig kan warmtetherapie door middel van een infraroodcabine / infrarood sauna voor tijdelijke verlichting van de pijn en een grotere mobiliteit helpen. Naast de pijn verlichtende werking kan de infraroodcabine ook helpen met het ontgiften van het lichaam. Dit is zeker van belang als de gebruiker van de ir-cabine veel medicijnen gebruikt.

Worden reumatische aandoeningen verminderd door de infraroodcabine?

Uit onderzoek met 40 patiënten die te maken hebben met reumatoïde artritis en de ziekte van Bechterew blijkt dat bij regelmatig gebruik van de infraroodsauna een duidelijke vermindering optreedt in spier- en gewrichtspijnen. Voornamelijk de stijfheid werd minder en het fysieke functioneren van het volledige lichaam was beter dan wanneer er geen gebruik werd gemaakt van de infraroodsauna

Infrarood sauna voor na het sporten

Bij (sport)blessures herstellen spieren sneller bij regelmatig gebruik van een infraroodcabine. Maar ook als men een buitensport beoefent is het heerlijk om voor het sporten even gebruik te maken van de infraroodsauna. Daarnaast bevordert het gebruik van de infraroodcabine de stofwisseling. Veel artsen bevelen het gebruik van infrarood therapie aan bij sportblessures en chronische pijnen wat door klinische studies is aangetoond.

Afslanken kan terwijl u stilzit en ontspant in een infrarood sauna

Een sessie in een infraroodcabine is niet alleen goed voor uw spieren en gewrichten, tijdens de sessie verbrandt u ook een hoog aantal calorieën. Onderzoek heeft aangetoond dat u tijdens een sessie van 30 minuten tot 600 calorieën verbrandt, terwijl u heerlijk ontspant in de infraroodcabine.

Ontgiften in een infrarood sauna, hoe werkt dat?

Veel ziekten ontstaan doordat er een teveel van toxische stoffen in ons lichaam aanwezig is. Dagelijks komen we met deze toxische stoffen in contact. Of het nu via het werk, via vervuiling in de lucht of door chemicaliën in alledaagse producten is, we ontsnappen er niet aan. Veel van deze stoffen zijn lichaamsvreemd en horen er niet thuis. We kunnen dit deze stoffen uit ons lichaam halen door ontgifting. In het Hippocrates Health Institute in Florida, ‘s werelds oudste gezondheidscentrum, is infraroodtherapie al jaren onderdeel van het ontgiftingsprogramma. Dokter Clement, medisch directeur van het centrum, licht even toe: Infraroodsauna’s zijn een geweldig middel, en kunnen het ontgiftingsproces enorm versnellen. De warmte komt een eind diep in het weefsel, waardoor het natuurlijk metabolisme gaat versnellen. Het zorgt er ook voor dat de circulatie verbetert, en gaat zuurstof toevoegen aan de weefsels.

Biedt een infrarood sauna uitkomt bij huidproblemen?

De infrarood sauna's van SuperSauna kunnen bijdragen aan het verjongen van de huid. Een studie gepubliceerd in The Journal of Cosmetic toonde significante verbeteringen in de huid aan na slechts 12 weken gebruik van de infrarood sauna. Deelnemers ervaren een vermindering van rimpels en kraaienpootjes. De huis was zachter en gladder en elastischer dan voor gebruik van de infrarood cabine.

Gebruik infrarood sauna

Een infrarood sauna heeft positieve effecten voor de gezondheid. Het is doorgaan aan te raden om de infrarood sauna enkele minuten voor te verwarmen voordat u gebruik gaat maken van de infraroodcabine. Enerzijds omdat de cabine dan al lekker warm is, anderzijds omdat de stralers dan 100% infrarood genereren. Terwijl u in de cabine zit zal deze ongeveer 1 graad per minuut stijgen. Een sessie in de infraroodsauna duurt ongeveer 30 minuten. Dit betekend dat als u er er bij 30 graden instapt deze geleidelijk zal stijgen naar ongeveer 60 graden aan het einde van de sessie. Indien u dit te warm vindt kunt u de ventilatie schuif open zetten en eventueel ook de deur van de ir-cabine.

Voordelen van een infraroodcabine

Een infraroodcabine is zeer gemakkelijk in gebruik, makkelijk aan te sluiten en kan verlichtend werken bij spier- en gewrichtspijnen. U kan de infrarood sauna gewoon aansluiten op een normaal stopcontact van 220 volt. Binnen enkele minuten is de infrarood sauna al klaar voor gerbruik. De cabines zijn doorgaans kleiner dan een normale traditionele sauna en daardoor makkelijker te plaatsen in kleinere ruimtes zoals bijvoorbeeld een slaapkamer.

Bronnen

https://www.ahajournals.org/doi/10.1161/str.45.suppl_1.tmp94
https://www.heart.org/en/health-topics/heart-failure/what-is-heart-failure/classes-of-heart-failure
https://www.ucsfhealth.org/conditions/heart_failure/treatment.html
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5873965/
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19602651
https://www.healthline.com/health/vasodilation#causes
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4961993/
https://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/heart-failure/diagnosis-treatment/drc-20373148

Gun jezelf een SuperSauna

Met onze kennisgids proberen we u een stap verder te helpen bij de aankoop en beschrijven we waar u op moet letten bij de aankoop van een infrarood sauna.

Download de gratis kennisgids

Bezoek een showroom

SuperSauna is marktleider in Nederland en België met de hoogste klanttevredenheid in de branche. Bezoek een van onze 6 vestigingen in de Benelux.

Bekijk alle showrooms

Kennisbank met informatie over infraroodcabines en sauna'sKennisbank met informatie over infraroodcabines en sauna's