SAUNA RELAXROOM MAGNUS

  • Lengte: 235 cm
  • Breedte: 229 cm
  • Hoogte: 264 cm
  • Twee saunabanken, 230 cm lang
  • Bovenbank = 230x60cm
  • Onderbank = 230x58cm
  • Twee ligplaatsen of zes zitplaatsen
  • Ongemonteerd geleverd
  • Gemaakt in Polen - Gewicht: 1250 kg
€ 17.450,00 incl. btw en levering
Op voorraad

Nu bestellen, later betalen

Kosteloos annuleren*

SAUNA RELAXROOM MAGNUS

BUITENAFMETINGEN

Breedte: 263,00 cm Diepte: 267,00 cm Hoogte: 244,00 cm

BINNEN AFMETINGEN

Breedte: 230,00 cm Diepte: 174,00 cm Hoogte: 204,00 cm

BANK AFMETINGEN

Hoogste bank: 60,00 x 230,00 cm Laagste bank: 58,00 x 204,00 cm

 

De nieuwe lijn sauna Magnus bestaat volledig uit de hoogste kwaliteit materialen en geproduceerd in Europa. Met de sauna Relaxroom Magnus haalt u een hele mooie en degelijke sauna in huis waarmee u bent voorzien voor de komende 25-35 jaar. Lekker ontspannen in uw eigen tuin met de luxe van de sauna Magnus, een echte eyecatcher in uw tuin.

 

ISOLATIE SAUNA

De wanden van deze sauna zijn opgebouwd uit 6 verschillende zones waardoor deze de beste isolatiewaarde heeft en u de sauna sneller op temperatuur zult krijgen. 1. Buitenkant is voorzien van Thermo dennen profielen, de thermo behandeling zorgt ervoor dat het hout niet meer zal gaan werken – naarmate de jaren zal dit wel grijzer worden. 2. Achter de profielen zit een doek gespannen welke anti wind en regen is, hierdoor komt er geen koude lucht de sauna in en is de volledige constructie ook beschermd tegen vochtigheid van buitenaf. 3. Achter het doek zit de isolatie van 5 centimeter houtwol. Dit is een elastische thermische isolatiemat - dankzij de hoge dichtheid en elasticiteit zakt het niet. 4. Damp remmende aluminium folie om condensatie te voorkomen. Daarnaast is deze ook hittebestendig. Hierdoor ontstaat een perfect thermisch resultaat. 5. Open ruimte voor het laten ademen van de sauna, deze luchtbrug met stilstaande lucht zorgt ervoor dat de warmte goed wordt behouden. 6. De binnenzijde van de sauna is gemaakt van de beste kwaliteit Espen STP Profiel met een dikte van 15mm

 

BUITENZIJDE HOOGSTE KWALITEIT THERMO DENNEN PROFIELEN

De zijwanden zijn standaard voorzien van Thermo dennen profielen, de thermo behandeling zorgt ervoor dat het hout niet meer zal gaan werken – naarmate de jaren zal dit wel grijzer worden. De achterwand wordt standaard afgewerkt met plaatmateriaal, maar eventueel is het mogelijk om de profielen door te laten lopen rondom de volledige sauna.

 

BINNENZIJDE HOOGSTE KWALITEIT ESPEN

De binnenzijde van de sauna is gemaakt van de beste kwaliteit Espen STP Profiel met een dikte van 15mm. De wanden hebben daardoor ook direct een goede isolatiewaarde en hebben de mooie lichte uitstraling. Het Espen uit Estland is op de beste kwaliteit geselecteerd waardoor u geen knoesten zult hebben in het hout van uw sauna. Het hout zal ook niet meer gaan werken en blijft deze mooie uitstraling houden. Het is aan te raden om op de vloer een matje of dubbele handdoek neer te leggen zodat er geen transpiratievlekken zullen ontstaan.

 

HOUTSOORTEN

De bankafdichting, bank en rugsteun zijn gemaakt van Thermo Espen. Het Thermo Espen hout heeft een thermische behandeling ondergaan, waardoor zijn duurzaamheid verhoogd. Tijdens dit proces wordt het hout opgewarmd wordt tot ca 235°C, hierdoor worden suikers, koolhydraten en harsen uit het hout verwijderd en is er geen voeding meer aanwezig voor insecten en schimmels wat de lange levensduur vergroot. U zult daardoor minder snel vochtvlekken te zien krijgen, al is het wel altijd aan te raden om een handdoek te gebruiken voor extra bescherming van het hout. Wanneer het om de bank en rugleuning gaat zijn deze gemaakt van SHP Profiel met afmetingen 28mm x 90mm. Dit zorgt ervoor dat het een hele sterke constructie is waarmee u met voldoende personen op de bank kunt zitten.

 

INFRAROODSTRALRS IN DE SAUNA

De sauna Magnus wordt standaard geleverd als Finse sauna, echter is het ook mogelijk om infraroodstralers in te laten bouwen – waardoor u dus een combi-sauna kunt creëren. De infraroodstralers zijn er voor de therapeutische werking tegen spier- en gewrichtspijnen. De sauna zal niet volledig op temperatuur komen door de infraroodstralers, dus u heeft daar ook nog altijd een saunakachel bij nodig voor de aangename warmte. Vraag naar de mogelijkheden en wij zullen u het beste advies geven hoe u deze sauna het beste in kunt delen.

 

LED KLEURENTHERAPIE

In de sauna is in de rugleuning en onder de bankjes LED Kleurentherapie verwerkt, hierdoor kunt u tijdens uw saunasessie van de verschillende kleuren genieten en extra ontspannen. De LED kleurenstrip is verwerkt in een profiel welke niet zichtbaar is waardoor de levensduur van de LED strip vergroot is. Door middel van de afstandsbediening kunt u deze LED kleurenstrip bedienen. Enkele voordelen van de LED Kleurentherapie: - LED is duurzaam en oersterk gaat gemiddeld 100.000 uur mee - Mogelijkheid om kleurprogramma's te gebruiken - Bespaart 90% energiekosten - Geeft nauwelijks warmte af - Geen UV en IR straling - Het is schok en trilling bestendig - Geen kleurverloop Bij kleurentherapie worden kleuren gebruikt om lichaam, ziel en geest met elkaar in harmonie te brengen. De basis van kleurentherapie is het 'energiesysteem' van het lichaam, zoals dat in oosterse geneeswijzen en veel religies al eeuwenlang wordt erkend. Dit systeem gaat uit van het bestaan van een aantal energievelden in en rond het lichaam. De kleuren om ons heen zijn van invloed op ons gedrag. Blauw, bijvoorbeeld, werkt rustgevend en bevordert de reflectie. Rood verlevendigt en geeft een warme impressie. Rood: Rood activeert het hart en de bloedsomloop. Huidziekten en reuma worden negatief beïnvloed door rood licht. De hersenen, longen en spieren worden positief beïnvloed. Ook helpt de rode kleur bij gebrek aan energie. Geel: Geel helpt bij maag en darmklachten. Geel zorgt voor een goede werking van de klieren en activeert het huidslijm. De kleur geel verschaft, behalve een gunstige werking op het humeur, een warm en behaaglijk gevoel. Blauw: Blauw werkt verkoelend en verfrissend. Het heeft een positieve uitwerking op slapeloosheid onrust en angst. Het zorgt voor een goede doorbloeding. Groen: Groen werkt rustgevend, verschaft zelfvertrouwen en geeft kracht. De kleur groen helpt bij zenuwkwalen, hoofdpijn, jicht en bij hoesten. Kleurentherapie is geen erkende geneeswijze, en het is onwaarschijnlijk dat uw arts u deze behandeling zal aanraden.

 

SAUNAKACHEL

Deze sauna kan voorzien worden van een Finse sauna kachel 9.0kw (400v) of van een houtkachel. Voor het aansluiten van de Finse sauna kachel heeft u krachtstroom nodig. De opwarmtijd voor deze sauna is ongeveer 60 – 90 minuten, dit ligt ook aan de temperatuur buiten. Het voordeel van een Finse saunakachel is dat u alleen de timer en intensiteit van de warmte hoeft in te stellen waardoor de sauna op temperatuur komt en u kunt gaan genieten van uw Finse sauna sessies. Wij adviseren voor deze sauna een kachel met minimaal 9.0kw vermogen. Eventueel is het ook nog mogelijk om krachtigere kachel aan te schaffen, alle kachels boven de 9.0kw hebben wel een externe besturing nodig. Ook is het mogelijk om deze sauna te voorzien van een sauna houtkachel. De houtkachel is sneller in opwarmen maar heeft wel continu uw aandacht nodig om de temperatuur op hoogte te houden. Het brengt daarmee wel de sfeer van het gebruik van uw Finse sauna. Ook kunt u gebruik maken van het opgieten van heerlijke aroma’s om zo een aangename geur te creëren in uw sauna.