Hoe gebruik ik een infrarood cabine?

EXTRA INFORMATIE OVER GEBRUIK INFRAROODCABINE

Voordat u in uw infrarood cabine stapt raden wij u altijd aan goed te drinken, dit omdat u flink gaat transpireren en hiermee veel vocht verliest.

Er zijn verschillende leveranciers die zeggen dat u de cabine niet hoeft voor te verwarmen omdat de stralers direct vol vermogen geven, dit klopt, enkel er is geen één infrarood cabine die binnen 10 seconden op 40 graden is. Dit is dan ook de reden dat SuperSauna adviseert uw cabine alvorens u er in gaat 5 tot 10 minuten op te warmen, dan heeft deze een fijne temperatuur bereikt om er zonder kleding in te stappen. U stapt zonder kleding in uw infrarood cabine om een maximale diepte werking te hebben op uw spieren en gewrichten, zou u een t-shirt of trui aanhouden dan werken deze isolerend en verliest u al enkele milimeters dieptewerking.


 U stapt in uw infrarood cabine met een temperatuur van +/- 35 - 40 graden de temperatuur zal tijdens uw sessie blijven stijgen tot de maximum temperatuur van ongeveer 65 graden.

Nu uw infrarood cabine een fijne temperatuur heeft kunt u plaats nemen, Plaats een handdoek op het bankje en een handdoek op de vloer i.v.m. de hygiëne. Een goede en volledige infrarood sessie heeft u binnen 20 tot 45 minuten. U moet zelf aanvoelen hoe lang u in de infraroodcabine plaats neemt, dit is per persoon verschillend en u kunt de tijd opbouwen.


In onze cabine’s zitten verschillende soorten stralers carbon, intence en full spectrum. Wij raden u dan ook aan voor elke straler enkele tientallen minuten plaats te nemen tijdens een infrarood sessie, zodat u van alle kanten infrarood ervaart en een zeer goede dieptewerking heeft op uw spieren en gewrichten.

Mocht u de temperatuur in de cabine te heet vinden heeft u de mogelijkheid deze in te stellen op bijvoorbeeld 50 graden. Enkel raden wij u altijd aan de temperatuur op maximaal te laten staan en de deur open te zetten (als u het te warm vindt)... Voor een goede therapeutische werking is het echter beter om de maximale temperatuur aan te houden.

INFRAROOD CABINE OOK VOOR DAGELIJKS GEBRUIK?
U mag de infrarood cabine dagelijks gebruiken maar zorg ervoor dat u tijdens de infrarood sessie voldoende water drinkt.
DE INFRAROODCABINE EN UW GEZONDHEID?
De zon is de belangrijkste energiebron op aarde. Tijdens een warme zomerdag ervaren we de weldaad van de zonnestralen op onze huid. Een infraroodcabine van infraplus werkt op eenzelfde manier als de zon: u krijgt volop positieve energie! Dit kan positief zijn voor de gezondheid. De infraroodstralers van een infraroodcabine verwarmen u van binnenuit en hebben daardoor een betere dieptewerking dan een traditionele sauna. Klinische studies tonen aan dat infraroodwarmte verlichtend werkt bij spier- en gewrichtspijnen. Meer informatie over de gezondheid en de infraroodcabine in dit interessante artikel.

KINDEREN, OUDEREN EN MENSEN MET HARTPROBLEMEN
Kinderen en ouderen adviseren wij de infrarood cabine kort te gebruiken. Voor zwangere vrouwen en mensen met hartproblemen is het raadzaam om eerst een arts te raadplegen.

HET ONDERHOUD VAN EEN INFRAROODCABINE
Wij adviseren voor het gebruik van de infraroodcabine per persoon altijd een handdoek op de grond te leggen en een handdoek op de zitbank. Deze moeten na gebruik direct verwijderd worden. Daarnaast is het raadzaam om de deur na gebruik open te laten staan zodat de cabine goed kan luchten. Er zijn geen speciale producten nodig voor het onderhoud. Wel moet u de infraroodcabine regelmatig schoonmaken, dit kunt u doen met water vermengd met een beetje groene zeep. Schuur en bleek middelen worden ten strengste afgeraden. Een paar keer per jaar kunt u de binnenkant (bank, bodem en ruggensteun) van de cabine opschuren met schuurpapier, zo ziet de ir-cabine er weer uit als nieuw! Meer info over onderhoud klik hier!

TIJDELIJK !!!!!!!!MEGA ACTIES!!!!!!!! BIJ SUPERSAUNA, 200 EURO VOORDEEL KLIK HIER!

VOORDELEN VAN EEN INFRAROOD CABINE / INFRAROOD SAUNAKlinische studies tonen aan dat infrarood warmte verlichtend werkt bij spier- en gewrichtpijnen. Maar doordat u in een infraroodcabine ook flink transpireert, reinigt u het lichaam en verbeterd u uw weerstand. Wist u dat u in een infraroodcabine tot zeven keer méér gifstoffen kwijt raakt?!
Klik hier voor meer informatie over de voordelen van een infraroodcabine .
Klik hier voor meer informatie over de verschillende soorten infrarood stralers (IR-stralers).
Infrarood sauna kopen en prijzen Voordelen infraroodcabine
Onderhoud infrarood sauna
Stralers infrarood stralers Infrarood sauna kopen, waar moet men op letten.
Voordelen infraroodcabine
Onderhoud infrarood sauna
Stralers infrarood stralers
Infrarood sauna kopen, waar moet men op letten.
Lees meer artikelen over infrarood cabines...