Immuunsysteem verbeteren in infraroodcabine werkt het echt?
De Griekse arts en wijsheer Parmenides zei het al 2500 jaar geleden: “Geef mij het vermogen om koorts op te wekken en ik genees alle ziekten”. Een stelling die wat vreemd in de oren klinkt, maar die een grote waarheid bevat. Al in de Griekse geneeskunde en bij de Romeinen werd warmte gebruikt om ziekten te genezen. Meer dan 2 millennia later wordt deze techniek nog steeds toegepast, bijvoorbeeld door gebruik van de infraroodcabine.

Immuun verhoging in infraroodcabine hoe werkt het?

Een infraroodcabine gaat het lichaam opwarmen van binnen uit. Hierdoor gaat ook de lichaamstemperatuur met enkele graden stijgen. Door die stijging van temperatuur krijgt het lichaam de indruk dat we koorts hebben, en gaat het zich wapenen door de afweer te versterken. Door die warmte op te wekken en koorts na te bootsen, gaan we dus het genezingsproces in gang zetten. Het aantal witte bloedcellen (die ongewenste indringers uit het lichaam verwijderen) zal stijgen, en zullen cellen die ziektes veroorzaken (zoals bacteriën en virussen) onmiddellijk vernietigen. Vaak wordt gedacht dat koorts iets negatiefs is, maar eigenlijk gaat ons immuunsysteem erdoor versterken. Koorts kan geen kwaad, enkel wanneer hij wekenlang te hoog is (+40°C). Uit deze kennis komt de hyperthermie behandeling of warmtetherapie, die tegenwoordig vaak gebruikt wordt bij mensen met een verzwakt immuunsysteem. Het is dus zo dat door de warmte het immuunsysteem versterkt. De meeste schadelijke cellen zijn niet bestand tegen warmte, en gaan dus afsterven, terwijl gezonde cellen wel hittebestendig zijn. Het verschil met het nemen van een heet bad is dat hierbij de inwendige temperatuur niet wordt beïnvloed, of niet het temperatuurniveau bereikt die we bij koorts zien. Bij infrarood wordt deze temperatuur wel bereikt, aangezien het lichaam van binnenuit opgewarmd wordt. Infrarood is dus een zeer goed middel om schadelijke cellen te verwijderen. In een studie gepubliceerd in het ‘Journal of Cancer Science and Therapy’ hebben wetenschappers het effect onderzocht van infraroodstralen op ons lichaam. Hieruit bleek dat infrarood warmte een positief effect heeft op ons lichaam.

JAPANSONDERZOEK EN INFRAROODCABINE

Uit een andere studie van Japanse onderzoekers bleek dat hyperthermie met infrarood er voor zorgt dat de groei van tumoren bij borstkanker sterk geremd wordt. Dit onderzoek is zeer belovend voor de verdere uitwerking van niet-schadelijke behandelingen voor borstkanker.

Een onderzoek van Pilch W., Pokora I., Szygula Z., et al. onderzocht het effect van een saunasessie op de witte bloedcellen bij atleten. Hieruit bleek dat bij de atleten een duidelijke stijging waar te nemen was van witte bloedcellen, en dit al na 1 sessie. Vooral de neutrofielen, basofielen en lymfocyten (soorten witte bloedcellen) kenden een sterke stijging. Uit dit onderzoek besluiten we dat door een hogere temperatuur (zoals in een infraroodsauna) het immuunsysteem zal reageren en het aantal witte bloedcellen zal toenemen.

Uit al deze onderzoeken valt af te leiden dat het immuunsysteem sterker wordt door gebruik van de infrarood sauna. Ziektemakers worden zo sneller verwijderd en de weerstand tegen eventuele ziekten verhoogt.

Infraroodgolven zullen ook het orthosympatisch zenuwstelsel remmen, waardoor het immuunsysteem geactiveerd wordt. Die remming van het orthosympatisch zenuwstelsel zorgt er ook voor dat we ons ontspannen voelen bij een infraroodsessie.

IMMUUNSYSTEEM VERBETERD DOOR INFRAROODCABINE

Doordat de infraroodsauna het immuunsysteem verbetert, zullen ook wonden en beschadigd weefsel sneller herstellen. Het zorgt er namelijk voor dat het immuunsysteem sneller kan reageren op beschadigingen van de huid, en zo wonden en beschadigd weefsel beter herstelt.

DE INFRAROODCABINE, OOK VOOR VERZWAKT IMMUUNSYSTEEM

Verder kan een verzwakt immuunsysteem het gevolg zijn van stress. Drukke agenda’s, deadlines, de stress van het dagelijkse leven en snel en ongezond eten kunnen in de weg staan van een gezonde levensstijl. Door een sessie van 30 minuten in de infrarood sauna zal je even kunnen ontspannen, en ontsnappen aan de dagdagelijkse stress. Door het wegnemen van deze stress en door de effecten van hyperthermie zal het immuunsysteem weer optimaal kunnen werken. Je lichaam zal je dankbaar zijn.

Artikel over griep en infrarood sauna.ANDERE LEUKE ARTIKELEN OVER INFRAROOD SAUNA:

Klik hier voor meer informatie over het kopen en prijzen van een infrarood sauna.
Klik hier voor het gebruik van een infraroodcabine en de gebruikersinstructies.
Klik hier voor actuele aanbiedingen van infrarood cabines..
Klik hier voor meer informatie over de verschillende soorten infrarood stralers (IR-stralers).
Klik hier voor meer fotos van infraroodcabines.

 

Lees meer artikelen over infrarood cabines...

door: Peter Bouwmans


VOORDEEL KLIK HIER!