Infrarood sauna en kleurentherapie

Welke kleurentherapie leveren wij?

Er zijn verschillende soorten kleurentherapie op de markt. Vraag voordat u de kleurentherapie koopt altijd na om welke kleurentherapie het gaat! 

Wij leveren de meest geavanceerde soort die op dit moment verkrijgbaar is. Bij ons krijgt u een Ultrabright LED Lamp met afstandbediening, hiermee kunt u de sauna in alle kleuren van de regenboog laten schijnen. Daarnaast kunt u met één druk op de knop verschillende kleurprogramma's selecteren en is er een smooth overgang optie aanwezig.

Verschillende  bekende saunamerken verkopen exact dezelfde kleuren therapie voor meer dan de 395 euro! 

Wij leveren een speciale UtraBright LED kleurentherapie spot, deze heeft de volgende voordelen t.o.v. de normale kleurentherapie:

 • LED is duurzaam oersterk gaat gemiddeld 100.000 uur mee.
 • Mogelijkheid om kleurprogramma's te gebruiken.
 • Bespaart 90% energiekosten.
 • Geeft nauwelijks warmte af.
 • Geen UV en IR straling.
 • Het is schok en trilling bestendig.
 • Geen kleurverloop.

De spot(s) worden standaard geleverd met een afstandsbediening zodat u zeer gemakkelijk de kleur of het kleurenprogramma kunt instellen!

Waar u op moet letten!

Koop nooit een sauna met TL-lampen als Kleurentherapie, hoewel dat dit een zeer goedkoop te produceren lichttherapie is, zorgt deze voor een onrustig licht in uw sauna. Ook kleurenfilters welke onder een normale halogeen lamp geplaatst worden zijn niet optimaal om te gebruiken in een sauna. Soms knappen de filters na een aantal jaren uit elkaar, daarnaast is het niet mogelijk om een kleurenprogramma te selecteren. Ook kunt u met deze filters meestal maar in 4 of 5 verschillende kleuren laten schijnen 

Kleurentherapie algemeen

Bij kleurentherapie worden kleuren gebruikt om lichaam, ziel en geest met elkaar in harmonie te brengen. De basis van kleurentherapie is het 'energiesysteem' van het lichaam, zoals dat in oosterse geneeswijzen en veel religies al eeuwenlang wordt erkend. Dit systeem gaat uit van het bestaan van een aantal energievelden in en rond het lichaam.

De kleuren om ons heen zijn van invloed op ons gedrag. Blauw, bijvoorbeeld, werkt rustgevend en bevordert de reflectie. Rood verlevendigt en geeft een warme impressie.

Rood:

Rood activeert het hart en de bloedsomloop. Huidziekten en reuma worden negatief beïnvloed door rood licht. De hersenen, longen en spieren worden positief beïnvloed. Ook helpt de rode kleur bij gebrek aan energie.

Geel:

Geel helpt bij maag en darmklachten. Geel zorgt voor een goede werking van de klieren en activeert het huidslijm. De kleur geel verschaft, behalve een gunstige werking op het humeur, een warm en behaaglijk gevoel.

Blauw:

Blauw werkt verkoelend en verfrissend. Het heeft een positieve uitwerking op slapeloosheid onrust en angst. Het zorgt voor een goede doorbloeding.

Groen:

Groen werkt rustgevend, verschaft zelfvertrouwen en geeft kracht. De kleur groen helpt bij zenuwkwalen, hoofdpijn, jicht en bij hoesten.

Kleurentherapie is geen erkende geneeswijze, en het is onwaarschijnlijk dat uw arts u deze behandeling zal aanraden.

Methode

Een kleurentherapeut bekijkt uw chakra's en aura om de diagnose te stellen en een behandeling voor uw aandoening te vinden. Een aura is een persoonlijk energieveld dat voor elk individu verschillend is. Sommige therapeuten zeggen aura's te kunnen zien als een wazig gekleurd licht rond het lichaam. 

Elke aura heeft, afhankelijk van uw gezondheid, welbevinden en spirituele toestand, zijn eigen kleuren. Een ongezond lichaam zendt een onevenwichtig trillingenpatroon uit, dat zich toont in donkere, modderige kleuren of in gebroken kleurlijnen. Door 'toediening' van bepaalde kleuren aan uw lichaam en geest, proberen kleurentherapeuten de balans te herstellen en uw spirituele en lichamelijke gezondheid te verbeteren. 

Behandeling

U kunt de kleurentherapie laten inbouwen in de Sauna´s van CareLife. Hierdoor kunt u zelf of in combinatie met een kleurentherapeut gebruik maken van de kleurentherapie behandeling. 

Alle kleurentherapeuten hebben hun eigen manier van werken en vaak maken ze naast kleuren gebruik van andere technieken, zoals aromatherapie of massage. De volgende technieken worden wel bij kleurentherapie gebruikt:

 • door gekleurd glas een lichtbron op het lichaam van de patiënt laten schijnen
 • water bestralen met verschillende kleuren en dat de patiënt laten opdrinken
 • voedsel van een bepaald kleur laten eten
 • witte kleren laten dragen, het hele lichaam bestralen met kleur, en gekleurde olie op de aangedane plaatsen van het lichaam wrijven.
 • Als u bijvoorbeeld klaagt over vermoeidheid of gebrek aan energie, kunt u de sauna rood laten kleuren waardoor uw vitaliteit wordt vergroot en de bloedsomloop wordt bevorderd. Als u verkouden bent kunt u de blauwe kleur gebruiken.

Risico's

Kleurentherapie is op geen enkele manier schadelijk voor uw lichaam. De methode mag echter nooit in plaats komen van een conventionele behandeling, want er bestaat geen enkel wetenschappelijk bewijs dat hij werkt. Kleurentherapie kan er hooguit toe bijdragen dat u zich lekkerder gaat voelen of dat uw stemming verbetert, en kan dus een aanvulling zijn op de behandeling die u van een gewone arts krijgt.

Gun jezelf een SuperSauna

Met onze kennisgids proberen we u een stap verder te helpen bij de aankoop en beschrijven we waar u op moet letten bij de aankoop van een infrarood sauna.

Download de gratis kennisgids

Bezoek een showroom

SuperSauna is marktleider in Nederland en België met de hoogste klanttevredenheid in de branche. Bezoek een van onze 6 vestigingen in de Benelux.

Bekijk alle showrooms

Kennisbank met informatie over infraroodcabines en sauna'sKennisbank met informatie over infraroodcabines en sauna's