a


HEALTHMATE: IS ER EEN GOEDKOPER ALTERNATIEF MET LAGERE PRIJS OP DE BELGISCHE MARKT ?

Op de Belgische markt voor infraroodcabines is Health Mate een zeer bekende naam. Een uitgebreid verdelers netwerk, promotie op TV en beurzen hebben hier mede aan bijgedragen. Health mate is een Amerikaans bedrijf uit Californië met een fabriek in China, daarnaast heeft het in verschillende landen exclusieve importeurs. De infraroodcabines zijn prijzig, een veel gestelde vraag is dan ook: Is er een goedkoper alternatief met dezelfde prestaties? In dit artikel vindt u een vergelijking tussen HEALTH MATE en INFRAPLUS SAUNA.

HOUTSOORTEN HEALTH MATE EN INFRAPLUS SAUNA


Health mate maakt voornamelijk gebruik van Canadees Red Cedar hout. Deze houtsoort heeft een aantal voordelen ten opzichte van andere houtsoorten. Zo heeft Red Cedar hout van nature een schimmel en bacterie dodende werking en een lekkere aromatische geur. De prijs van Red Cedar hout is wel hoger, waardoor een infraroodcabine in deze houtsoort bijna altijd duurder zijn zal. Infraplus Sauna levert de meeste infrarood cabines in twee houtsoorten, namelijk Canadees Red Cedar in Canada (dezelfde houtsoort als Health mate gebruikt), maar Hemlock (ook wel White Ceder hout genoemd). De reden hiervoor is dat deze cabines ongeveer 400 euro goedkoper zijn. Beide bedrijven maken gebruik van FSC gecertificeerd hout.

VERSCHILLEN IN CABINES TUSSEN Health Mate EN INFRAPUS SAUNA


Waar Health Mate duidelijk kiest voor een eenduidig ontwerp wat terug komt in bijna alle infraroodcabines, is er bij Infraplus Sauna keuze uit een groot aantal ontwerpen en uitvoeringen van modern tot klassiek. Hier is er voor bijna ieder interieur een passende infraroodcabine.

Daarnaast is er een verschil in infrarood stralers. Zoals hieronder verder wordt toegelicht.
  

INFRAROOD STRALERS DE VERSCHILLEN


Health mate maakt voornamelijk gebruik van incoloy stralers in haar infraroodcabines en bij sommige modellen ook van carbon stralers in de vloer. De incoloy M-vormige stralingselement met reflector erachter.  Bij infraplus is het mogelijk om drie verschillende stralers te combineren. Voor de spier en gewrichtspijnen bij de rug maakt men gebruik voor de intense stalers met reflector achter de stalers. Maar voor de schouders en rug maakt infraplus gebruik van een andere infrarood straler: namelijk de carbon straler, deze heeft namelijke een betere verdeling van de infrarood. Als derde mogelijk heeft Infraplus de mogelijkeheid de cabine optioneel uit te voeren met een zogenaamd Full Spectrum straler met een gedeelte korte golf. Zo kunt een bepaald gedeelde van het lichaam extra intens behandelen. Er bestaat dan nog altijd de mogelijkheid om plaats te nemen voor de normale straler als men de full spectrum straler als te intense ervaart.

Healthmate alternatief infrarood sauna / infraroodcabine informatie dag

 Dit een van de belangrijkste redenen dat we hebben gekozen voor de infraroodcabines van Infraplus Sauna. De verschillende stralers zorgen namelijk voor een betere opnamen van het infrarood over het gehele lichaam. Een ander voordeel is dat op het moment dat de gebruiker tijdens de sessie een relax houding aan neemt er ook infrarood stralers in de zijpanelen van de cabine geplaatst zijn. Health mate heeft bij een groot deel van haar modellen geen stralers aan zijkant (HM-NSE-2-CD BASIC, HM-NSE-3-CD BASIC, HM-NSE-1-CD Deluxe, HM-NSE-2-CD, HM-SSE-3-CD Deluxe, HM-NSE-3-CD Deluxe)


Health mate geeft levenslange op de stralingselementen, de sturing, de bedieningspanelen en op de Led-kleurentherapie. Bij Infraplus Sauna is de levensduur van de lampen 20.000 branduren en wordt er 10 jaar garantie op de infrarood stralers geleverd. Met de mogelijkheid om tegen een kleine opleg levenslange garantie te krijgen.

 

PRIJSVERSCHILLEN TUSSEN BEIDE MERKEN

Prijzen verschillen enorm, de standaard publieksprijs van een Health Mate begint vanaf € 2745.- model HM-NHE-2-Economy Edition (bron: Health mate brochure op website jan. 2019 (versie: September 2017)) voor een 2-persoons basic infraroodcabine met red cedar binnenkant en hemlock buitenkant. De prijzen van Infraplus Sauna bij officiële hoofdverdeler SuperSauna.be beginnen vanaf € 895,- met een gemiddelde prijs van ongeveer € 1700,- voor een twee persoons cabine in Red Cedar hout (prijzen infraplus sauna). Waar zit dit grote prijs verschil in? Het heeft eigenlijk te maken met schillende zaken. Zo levert SuperSauna.be samen met een aantal grote verdelers het merk Infraplus Sauna, zonder tussenkomst van importeurs en andere bedrijven. Dit directe distributiemodel is efficiënter en bespaart veel geld voor de eindgebruiker. Daarnaast besteedt Infraplus Sauna veel minder geld aan marketing, TV reclame en beurzen. Wist u dat Red Bull 50% van haar omzet (!) aan reclame besteed? Dit is de reden waarom Red Bull vaak drie keer duurder is dan een andere energie drink.  
Reclame voor het merk Infraplus Sauna gaat van mond-tot-mond.

KLANTBEOORDELINGEN INFRPLUS SAUNA EN HEALTH MATE

Beide fabrikanten scoren goed in klanttevredenheid. Hoewel er van andere infraroodcabine fabrikanten klachten te vinden zijn voor de service en aftersales. Bij Health Mate en Infraplus Sauna zijn de gebruikers zeer positief. Infraplus Sauna haalt zelfs en gebruikerstevredenheid van 98% met een cijfer 9,8 (link naar onafhankelijke review site)!
 

CONCLUSIE VERGELIJKING

Als u opzoek bent naar een goede infraroodcabine met een goede therapeutische werking is het niet noodzakelijk om voor een Health Mate te kiezen. Er zijn alternatieven welke zeer goed getest zijn en ongeveer 50% goedkoper. Ook als u het lekker vindt om een relaxte houding aan te nemen zijn er andere merken infraroodcabines welke ook stralers in de zijwanden hebben geplaatst en daarom als perfect alternatief gelden voor de veel duurdere Healthmate cabines.

Healthmate alternatief infrarood sauna / infraroodcabine informatie dag


Plus punten Health Mate
+ Levenslange garantie op stralers en elektronica
+ uitgebreid verdelers netwerk; altijd een verdeler in de buurt
+ betrouwbare speler

 Min punten Health mate
- hoge prijs
- alleen leverbaar in Red Cedar binnenkant
- Beperkte keuze in infrarood stralers
 
Plus punten Infraplus Sauna
+ Zeer goede prijs-kwaliteit, tot 50% goedkoper!
+ Ook stralers aan zijkanten van de cabine
+ Mogelijkheid om verschillende stralers te combineren.
+ Zeer ruime keuze aan verschillende infraroodcabine modellen.
+ Betrouwbare speler

Min punten Infraplus Sauna
- Standaard geen levenlange garantie maar 10 jaar garantie (bestaat wel de mogelijkheid om te verlengen tegen kleine opleg)
- minder uitgebreid verdelers netwerk waardoor een toonzaal soms wat verder rijden is.Meer informatie Infraplus Sauna: www.SuperSauna.be
Meer informatie over Health mate: www.Healthmate.be