MOGELIJKE NADELEN VAN INFRAROOD SAUNA'S / INFRAROOD CABINES?

INFRAROOD SAUNA'S DE LAATSTE JAREN STERK IN OPKOMST

Infrarood sauna's zijn kleine cabines met infraroodstralers. Deze stralers geven infrarood stralingswarmte af die direct wordt opgenomen door het lichaam van een persoon. Dit effect is vergelijkbaar met wanneer iemand in de zon zit, de persoon wordt sneller warm terwijl de kamertemperatuur minder snel stijgt. Een infrarood cabine is een droge sauna, die verwarmt wordt door infrarood warmte, in tegenstelling tot een Finse sauna die warm wordt door middel van hete lucht. De infrarood stralen hebben een met gunstige effecten voor bijvoorbeeld spier- en gewrichtenpijnen. Voor mensen met reumatische klachten hebben heel veel baat bij de infraroodcabine. Lees hier meer informatie over de voordelen van de infraroodcabine. Maar zijn er ook nadelen aan gebruik van de infrarood sauna? Hier willen we in dit artikel dieper op ingaan.

De mogelijke nadelen en gevaren van infrarood sauna’s zijn over het algemeen dezelfde als die van Finse sauna's. Dit komt doordat de nadelen en gevaren voornamelijk te maken hebben met hitte.

OVERVERHITTING EN UITDROGING

Het primaire risico van ofwel een droge of stoom sauna of infraroodcabine is oververhitting, zoals uitgelegd door arts Andrew Weil. Oververhitting kan leiden tot flauwvallen en uitdroging. Ouderen zijn meer vatbaar voor oververhitting, doordat de zweetklieren functie afneemt met de leeftijd. De lichaamstemperatuur van een kind stijgt ook sneller dan die van volwassenen. Bij een infrarood cabine valt de temperatuur beter te regelen dan in een Finse sauna, dit omdat de temperatuur digitaal wordt ingesteld. Ook zijn er een aantal geneesmiddelen die het risico op oververhitting verhogen. Mensen die antihistaminica, barbituraten, bètablokkers of diuretica gebruiken worden geadviseerd om voorzichtig te zijn met het gebruik van sauna’s. Deze geneesmiddelen kunnen het vermogen om te transpireren aantasten en kan ook leiden tot uitdroging. Ook verhoogt alcohol het risico op oververhitting. De infrarood sauna kan ook prima gebruikt worden bij langere temperaturen zoals 40 graden waardoor deze toch zijn therapeutische werking behoud.DE INFRAROOD SAUNA EN HARTPATIËNTEN

In een infraroodcabine of traditionele sauna moet het lichaam zich bij hogere temperatuur gaan koelen. Dit zorgt ervoor dat bloedsomloop en hartslag word gestimuleerd. Hierdoor doet u in feite een workout, terwijl u gewoon stil zit in de infrarood sauna. Hoewel de sauna’s veilig en zelfs goed zijn voor de meeste mensen met hart-en vaatziekten, zijn er bepaalde cardiovasculaire aandoeningen (instabiele angina, recente hartaanval en ernstige vernauwing van de aortaklep waarbij wordt aangeraden om het gebruik van een sauna of infraroodcabine te vermijden. Ook mensen met een hoge bloeddruk moeten opletten met elke vorm van zweetinducerende warmte. Zij kunnen een infrarood cabine het best gebruiken met de deur open, zo mijden zei de warmte en neemt het lichaam toch de therapeutische infrarood. Als u twijfelt is het beter om uw huisarts of cardioloog te raadplegen.

INFRAROOD SAUNA KOPEN? 

KLIK HIER VOOR MEGA AANBIEDINGEN MET TIJDELIJK € 200,- EURO KORTING

SILICONENIMPLANTATEN SCHADELIJK DOOR GEBRUIK INFRAROOD SAUNA?

Een potentieel gevaar kan optreden als personen met siliconenimplantaten een infrarood sauna gebruiken. Siliconen kunnen infrarood warmte absorberen. Het gebruik van een Finse sauna is in dit meeste gevallen wel mogelijk, doordat hier de warmte ontstaat door middel van hete lucht. Personen met een siliconen implantaat moeten eerst navraag doen bij hun arts om navraag te plegen of het verantwoord is een infrarood cabine te gebruiken.

ACTIEVE REUMA EN DE INFRAROOD SAUNA

Infrarood cabines in combinatie met reuma klachten worden in de meeste gevallen als zeer positief ervaren. Klinische studies tonen aan dat er tot 80% pijnreductie kan optreden bij regelmatig gebruik van de infrarood sauna. Het enigste nadeel wat reuma patiënten kunnen ondervinden aan het gebruik van een infrarood sauna is wanneer de reuma zich in een actieve fase begeeft. In die periode kunnen er ontstekingen ontstaan en is het belangrijk rust te houden. Er zijn patiënten die in de actieve fase van de reuma voorkeur geven aan koeling van de gewrichten. Klik hier voor meer informatie over reumatische klachten en gebruik van de infrarood sauna.

WETENSCHAPELIJKE ONDERZOEK:

EEN INFRAROOD SAUNA KAN HELPEN BIJ EEN BETERE GEZONDHEID, KLIK HIER VOOR DE VOORDELEN...VIDEO INFRAROODCABINE / INFRAROOD SAUNA:
Meer video's over Infrarood Sauna's.

ANDERE ARTIKELEN OVER INFRAROOD SAUNA:

Voordelen van de infraroodsauna.
De infraroodcabine en fibromyalgie.
Klik hier voor informatie over reumatische klachten en de infrarood sauna.
Klik hier voor het gebruik van een infraroodcabine en de gebruikersinstructies.
Klik hier voor actuele aanbiedingen van infrarood cabines..
Klik hier voor meer informatie over de verschillende soorten infrarood stralers (IR-stralers).
Lees meer artikelen over infrarood cabines...