Hoe kan een infrarood sauna helpen tegen verkoudheden of griep?
Tijdens de koude wintermaanden komen griep en verkoudheden vaak voor. Deze periode zijn we ook veel vatbaarder voor virussen en bacteriën. Snotteren en ziek in bed liggen, het zijn geen periodes die we graag meemaken. Het hoge ziektecijfer die verkoudheden en griep met zich meebrengen heeft ook enorme economische gevolgen. Virale infecties zorgen voor meer verlies in productiviteit dan eender welke ziekte. Er moet toch een manier zijn om dit te voorkomen, maar hoe?

GRIEP EN DE INFRAROODCABINE

Één van de manieren is het gebruik van de infraroodsauna. Recente studies hebben uitgewezen dat mensen die regelmatig gebruik maken van de infrarood cabine tien keer minder verkoudheden en griep krijgen dan het gemiddelde.

VERBETERD IMMUUM SYSTEEM DOOR INFRAROOD SAUNA ZORGT VOOR MINDER KAN OP VERKOUDHEID EN GRIEP

De infraroodwarmte zorgt ervoor dat onze lichaamstemperatuur omhoog gaat, en er in ons lichaam een soort koorts wordt opgewekt. Niet goed zou je denken, maar het tegendeel is waar. Door die kleine temperatuursverhoging gaat ons lichaam witte bloedcellen aanmaken om die koorts ongedaan te maken. Hierdoor gaan we ons lichaam dus ‘trainen’ om te reageren op binnenkomende virussen of bacteriën.

Als dan zo’n lichaamsvreemde stof binnen komt, kan ons lichaam hier veel sneller op reageren. Vooral bij de eerste tekenen van een verkoudheid kunnen we snel ons immuunsysteem een ‘boost’ geven om de levensduur van virussen te verkorten. Zo wordt het immuunsysteem dus versterkt, en zullen we minder ziek worden.


ONDERZOEK EN INFRAROOD CABINE

Dit wordt bevestigd in verschillende studies. Een onderzoek (“Regular Sauna bathing and the incidence of common colds”) door Ernst E., Pecho E., Wirz P. en Saradeth T. heeft de hypothese dat gebruik van de (infrarood)sauna positief kan werken bij verkoudheden getest. 50 vrijwilligers werden gedurende een periode van 6 maanden onderzocht op het voorkomen van griep en verkoudheden. De ene helft bezocht regelmatig de sauna, de andere helft niet. In de groep die gebruik maakte van de sauna, bleken heel wat minder mensen last te hebben van verkoudheden. Het verschil was vooral opvallend in de laatste 3 maanden van de studie.

MAAR ER ZIJN OOK ANDERE VOORDELEN VAN DE INFRAROODCABINE

Naast het verstevigen van ons immuunsysteem, werkt een infraroodcabine ook gewoon ontspannend. Even rustig een half uurtje relaxen in de cabine zorgt er ook voor dat je eens weg kan van de alledaagse stress. Het verminderen van stress werkt uiteraard ook positief op ons lichaam en immuunsysteem. Het wordt minder belast en zo zullen ziektes zich minder snel ontwikkelen. Maar ook voor reumatische aandoeningen en spier en gewrichtpijnen kan de infraroodcabine een positieve werking hebben.

Meer informatie over de voordelen van infraroodcabines...
INFRAROOD SAUNA EN ONZE GEZONDHEID

Wereldwijd gebruiken al verschillende artsen infraroodcabines om snel verkoudheden te genezen. Het is een behandeling die in Duitsland ontstaan is, en intussen in verschillende landen al gebruikt wordt. De infrarood sauna is een zegen voor onze gezondheid. Naast alle positieve effecten op spieren, gewrichten, huidproblemen, en zo verder, heeft het ook een weldoende werking op ons immuunsysteem en dus onze weerstand.
Interessant artikel over uw gezondheid en de infrarood sauna.


VIDEO INFRAROODCABINE / INFRAROOD SAUNA:
Meer video's over Infrarood Sauna's.